Thursday, March 11, 2010

raspuns de la politie

pentru ca scria mare la inceput "nesecret" :D, pun si eu aici raspunsul directiei de permise si inmatriculari - bucuresti:

"ROMÂNIA
MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR

Nesecret
Bucureşti
Nr. 200.173 din 04.03.2010


DIRECŢIA REGIM PERMISE DE CONDUCERE
ŞI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR



Domnului,
"vrumm-vrumm" (am inlocuit :P)
suntzutzu@gmail.com



Urmare scrisoarii dumneavoastra adresata institutiei noastre prin e-mail, va comunicam urmatoarele:

Obtinerea permisului de conducere de catre persoanele cu handicap, singurele prevederi legale  aplicabile in acest caz sunt urmatoarele:
Potrivit art.21 din OUG nr.195/2002, privind circulatia pe drumurile publice republicata, „Conducatorii de autovehicule sau tramvaie trebuie sa aiba cunostintele si indemanarea necesare conducerii si sa fie apti din punct de vedere medical. Conducatorii de autovehicule sau tramvaie vor fi verificati periodic din punct de vedere medical, în conditiile stabilite de reglementarile in vigoare.
Art.22, „Examinarea medicala se realizeaza in scopul certificarii starii de sanatate si a calitatilor fizice necesare unui conducator de autovehicul sau tramvai.”
Afectiunile medicale incompatibile cu calitatea de conducator de autovehicule sau tramvaie se stabilesc de catre Ministerul Sanatatii Publice si se aproba prin ordin
al ministrului, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Verificarea medicala se efectueaza in conditiile stabilite prin ordin al ministrului sanatatii publice, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Prin urmare aspectele de ordin medical referitoare la indeplinirea acestor conditii de catre persoanele care doresc sa obtina permis de conducere, inclusiv cele care prezinta anumite dizabilitati fizice, sunt date de lege in competenta exclusiva a Ministerului Sanatatii Publice.

De asemenea, potrivit art.34 din H.G. nr.1391/2006 (Regulamentul pentru aplicarea OUG nr.195/2002 republicata), pentru programarea la examen, dosarul personal al candidatului trebuie sa contina anumite documente, printre care si fisa de scolarizare in care se
consemneaza si avizul medicului „apt pentru conducerea vehiculelor” din categoria sau subcategoria pentru care se solicita examinarea, fisa medicala pastrandu-se la unitatea autorizata care a pregatit candidatul.

Conform art.35 alin.2 din H.G. nr.1391/2006, „Persoana cu handicap fizic poate sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere pentru categoriile A si/sau B daca autovehiculul utilizat la examinare este adaptat infirmitatii acesteia.”

Totodata, in conformitate cu art.29 din OMAI nr.1497/17.11.2006 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, modificat si completat
de Ordinul ministrului administratiei si internelor, restrictiile medicale, adaptarile obligatorii ale
autovehiculelor si aspectele administrative se inscriu la rubrica restrictii din permisul de conducere, potrivit codurilor prevazute in anexa nr.6. Restrictiile medicale se inscriu, potrivit reglementarilor
legale, in fisa medicala. Adaptarile obligatorii ale autovehiculelor pentru conducerea acestora de catre persoanele cu anumite dizabilitati se stabilesc de catre unitatea autorizata sa efectueze pregatirea candidatului, cu viza unitatii de asistenta medicala ambulatorie de specialitate autorizate,
care a emis fisa medicala pentru persoana respectiva. Codurile aferente aspectelor administrative se stabilesc si se inscriu in permisul de conducere, potrivit prezentului ordin, de catre personalul serviciilor publice comunitare.

Cu stima,
..............."


semne bune!

apreciez in primul rand ca s-au straduit sa imi compuna un raspuns, pentru ca puteau f bine sa ignore mailul, s-au mai vazut cazuri la institutii ale statului.

apreciez ca mi-au dat toate citatele din toate legile care se refereau la intrebarile pe care le-am pus. recunosc ca ma asteptam sa ma ajute cu un rezumat la pasilor pe care trebuie sa ii fac, cum le-am cerut de fapt in mesajul meu. chiar si asa, cu limba de lemn de rigoare, apreciez ca cineva de acolo si-a facut datoria si sper sa si-o faca in mod corect toate autoritatile cu care voi mai avea treaba pana imi adaug categoria A la permis.

No comments: