Tuesday, March 30, 2010

GROAPA UCIDE! - campanie dac motors (2)

de obicei nu ma ating prea tare campaniile anti-accidente ale motociclistilor. asta pentru ca la fiecare motociclist cumsecade exista inca unul de partea intunecata a fortei, un cocalar forjator care face spectacol pe strada si ma deranjeaza.

dar ca sofer, ca viitor motociclist si ca sclav in industria publicitatii campania asta mi se pare una excelenta! are un mesaj clar, single-minded, are un concept clar, costa putin pentru ca se bazeaza pe voluntari si cel mai tare e ca e universala, nici nu are nevoie de cuvinte! si e chiar vizibila, l-am vazut pe "gropila" (da, numele e prost, prea jucaus pentru seriozitatea mesajului) pe langa niste gropi de pe strada unitatii.

nu are rost sa incep o diatriba impotriva asfaltatorilor hoti si autoritatilor incompetente si corupte. ideea e ca orice sofer sau motociclist, sau biciclist sau pieton sau chiar bebelus in carut are de suferit din cauza gropilor astora. unii pot sa moara din cauza lor, altii nu, dar gropile sunt inca un lucru care fac din tara asta un loc rau unde sa traiesti. groapa care ucide, chiar cand nu ucide iti face rau, fie la confort, fie la buzunar

campania "groapa ucide" a fost pornita de clubul dac motors dupa ce unul dintre membri -Qaz- (lucra in cladirea unde lucreaza prietena mea) a murit in urma unui accident pe malul dambovitei, la vreo 5 minute de casa mea. conducea o prietena a lui, erau amandoi pe o yamaha tdm 850. circumstantele accidentului nu sunt chiar clare, dar una din ipoteze e ca a fost provocat de o groapa din asfapt, si stiu gropile din zona aia, mi-am rupt masina deja in ele. 

deci, pentru oricine are chef de atitudine civica - sau mai degraba egoista: daca se astupa gropi o sa ne fie fiecaruia mai bine - va invit sa luati spayul/creta/bidineaua sau orice altceva si sa desenati contururi de oameni morti langa fiecare groapa de pe strada.

No comments: