Tuesday, September 8, 2009

scoala. dar unde?

am inceput sa caut pe net scoli moto, de la serviciu. multe, cu fosti sau actuali care ba le infierau, ba le laudau. cele mai mari cu cate 6-8 motociclete, dar si instructori care au doar o pacanitoare de scoala.
porneam de la ideea asta: sa imi iau carnetul si pe urma fierul. cum am facut si cu masina.

in lege scrie, neclar:
Art. 19. - (1) Autovehiculele folosite la proba practica a examenului trebuie sa fie din categoria celor pentru care se solicita obtinerea permisului de conducere.
(2) Autovehiculele prevazute la alin. (1) trebuie sa fie dotate cu dubla comanda (cu exceptia motocicletelor), oglinzi retrovizoare pentru candidat si examinator, precum si caseta omologata cu inscriptia "SCOALA".
(3) În timpul examenului autovehiculele si remorcile nu vor fi încarcate.
(4) Persoanele cu handicap fizic sustin examenul cu autovehicule adaptate infirmitatii lor. 


bun, dar unde scrie pe ce fel de vehicule trebuie sa faca scoala? am inceput sa mai intreb, sa mai sun, doar-doar mi-o explica cineva cum trebuie sa fac. nimeni nu stie/nu a auzit. cautam o scoala dispusa sa modifice o motocicleta pentru mine. era evident ca macar doua saptamani aveau sa tina fierul blocat, ca restul elevilor nu avau cum sa invete pe o motocicleta adaptata. greu sa gasesti asa ceva in the first place, daramite la un pret decent. ma gandeam sa gasesc o scoala cu o motocicleta care are cutie automata. nici acum nu stiu daca exista vreuna prin bucuresti.

pana la urma sunt, chiar si la noi, scoli pentru categoria B cu masini adaptate pentru persoane cu handicap. dar pentru A? sau daca ai un handicap nu mai e cazul sa mergi pe moto? ca ce chestie?

in naivitatea mea am dat un mail fara prea mare nadejde la Asociatia Motociclistilor din Romania. si,  in vreo doua zile, mi-a scris cineva inapoi, pe un ton prietenesc. yey! iarasi hai ca se poate! mi-a spus ca i-a informat pe ceilalti din consiliul director si ca se intereseaza toti sa vada ce se poate face. ma sa fie, na ca nu suntem chiar un curu lumii! ma rog, pe urma, poate din cauza altor activitati, poate din lipsa de timp sau chef nu am mai primit un al doilea mesaj. pe urma mi-a fost jena sa mai insist. am lasat-o asa si am continuat sa ma ocup singur.

No comments: