Monday, September 14, 2009

vineri, prima ora de scoala

daaa. am stabilit cu dl M. ma duc de dimineata la ilioara, il astept, vine si duce vacuta jos, in poligonul de masini. acolo nu e lume, ne desfasuram.

vreau doar sa plec de pe loc, si sa opresc corect. e soare, e frumos, e un pic frig. cand ma facut prima ora pe masina era noapte si ploaie, si eram dupa o zi stresanta la munca. acum sunt semne bune. imi pun manusile (doar manusile, si daca e sa cad, cad doar de la 5 km/h)

ma urcc si repet in minte ce trebuie sa fac. ma prefac iarasi ca manevrez comenzile. motorul e pornit si cald, un pic didicat din turatia de relanti, truc de scoala sa nu se opreasca. las picioarele pe langa pamant, si pornesc! am mers di nou! tot 2 metri! am pus frana ( fata, la viteza mica, dar ce mai conteaza, am oprit motorul si m-am dat jos, semi-multumit. dl. M imi da jumate de minut ragaz si ma invata sa o pun pe cricul central. reusesc, chiar si cu cele 64 kg ale mele.

pornesc din nou vacuta si ma asez din nou. gata acum vreau sa merg 10 metri, o sa fiu regele poligonului. pornesc si pe urma... disaster strucks! mi se pare ca iau viteza si ma panichez. e rapid dar mi se pare ca e in reluare. apas in disperare pe ambreiaj, ca sa se opreasca. dar cum la mine ambreiajul e tot in dreapta, cand strang de el nu im dau seama ca rotesc si de acceleratie. dl. mihai se agita sa ajunga la mine, la doi metri distanta. am reusit sa pun frana si sa pun piciorul jos fara sa scap ambreiajul si sa zboare de sub mine. semi-victorie.

No comments: